Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans rikemansbröd

 

Han hade en gång en vän

han tyckte hon va så frän

Hon gjorde allt rätt så bra

han tyckte allting var ganska bra

 

Hon drack ingen alkohol

men hon hade ett djävulsmål

Lura en sjuk gammal man

att ge henne allt han kan

 

I kyrkans söndags sol

spelade hon djävulsfiol

Sånger av falskhetens ton

hjälpte henne begå ett rån

 

Hennes namn ekar ihåligt i en biblisk psalm

vietnameserna känner henne som  amerikansk napalm

Följande isvindarnas lag

ger hon mångfaldiga elaka slag

 

Isolerar sin godhet i sin egen gulag

förvandlade kyrkan till ett Noaks vrak

Där godheten dör under lögn

när de insuper djävulens rikemansdröm

 

De påskyndar samvetsfritt goda människors död

ger dem äpplet för att hitta vägen till sitt rikemansbröd

De blir djävulens bästa tjänare

 hoppas Gud bestraffar dem senare

 

För som de mytomaner de verkligen är

vägrar de se sanningens rinnande artär

Att de föder och lever i en djävuls sfär

mödrar bröder och systrar dyrkar giftiga bär

 

De drabbade godhets människorna

ber till gud om förlåtelse för sina djävulska kval i trasiga skor

Vill inte önska ondskans tjänare ond och bråd död

men i ärlighetens namn mår de illa av att bli uppätna som deras bröd




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-26 15:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Senta här.
2015-03-09

    ej medlem längre
Falskhet slår sin egen herre på halsen. (Ordspråk)
D.v.s. den hämnar sig.
2014-12-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP