Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du söker

En skugga över din profil
där du sitter på bänken
och håller
om dig själv

Ett mummel från din mun
Jag ser hur dina läppar rör sig
men jag hör bara spridda ord

Din mimik skiftar,
just nu gråter du

och kanske är det saknaden
som är så torr i ditt hår,
kanske är det ensamheten
som är blek i din hud


Fast dagarna har brutna vingar
är din längtan hel
Jag brukar ofta se trevandet
i dina händer när du söker
Under möbler, i hörn
och bakom dörrar

Jag tror du söker människorna
som gör dig verklig,
tecken som gör världen begriplig

Jag sätter mig bredvid dig på bänken
Du vänder dig mot mig
och jag kan urskilja några ord
"mamma...syster...barnen,
varför....? "
Fragment av meningar,
skärvor av liv

Jag fångar ett av dina ord
och upprepar det
"Barnen?" undrar jag.
och då öppnar du ansiktet
och ögonen får liv.
Jag sitter kvar, hör inte men ser
ditt ansiktes skiftningar, värmen
Och fast vi sitter i en naken korridor
är det som att du ger den liv.

Jag fortsätter upprepa orden jag lyckas höra
det är mest mummel som når mig

Men ditt ansikte berättar












Fri vers av bittemi VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-01-08 07:14



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Berör och berör verkligen.
Du är en fena på att ta fram den lilla människan *tack*
Bokmärker/ kram
2015-02-21

    ej medlem längre
"Jag tror du söker människorna
som gör dig verklig"
Fint och insiktsfullt.
2015-01-22

  Anya VIP
Väldigt fint gestaltar du en sårbar människas livsöde och hur diktarjaget försöker närma sig. Du är en fena på dessa omvårdande texter.
2015-01-19

  Linda CH VIP
Mycket berörande!
2015-01-12

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-01-12

  Ljusletaren
Berörd /kram
2015-01-09

  ULJO
En berörande text med stänk av vemod och melankoli
2015-01-09

    eva m h
Vacker
2015-01-08

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-01-08

  Lars Hedlin
Berör starkt och innerligt! Mycke tbra skrivit!
2015-01-08

    ej medlem längre
griper tag..
2015-01-08

    ej medlem längre
En text som berör mig ...
Mycket vackert framförd ...
2015-01-08

  ResenärGenomLivet VIP
Varmt och mycket fint berättat...blir berörd...
2015-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Så berörande och fint diktat om en medmänniska som är i landet Bortom. Och du som blir en hjälpande hand till landet Nu.
2015-01-08

    ej medlem längre
Mycket berörande, ömsint och kärleksfullt
2015-01-08

  Respons VIP
Låter som att du försöker förstå en människa som är funktionshindrad eller mycket gammal. Både dikten och det du berättar om vittnar om en förmåga till lyhört lyssnande. Jättebra!
2015-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
Mycket att tänka på.

"Ditt ansikte berättar"
2015-01-08

    ej medlem längre
Berörande och starka rader här, vi kan vara nära men ändå främlingar..
2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP