Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små gröna knoppar


sömnen

virkar
små ärtgröna knoppar
på bleka vinterfingrar

vi vaknar av våren
och när sommaren kommer
slår vi ut i blom

slingrar oss upp
runt Guds högra lår

fyller universum
med höga tankar
storslagna löften

och i syrenbersån
lockas äppelmust
fjolårets skörd
förför och förblindar

och du gungar mig
mot elden
i en hammock
som inte vill sova

solen glittrar på mitt finger
runt ditt en skallerorm
men det ser jag inte då
i kräftlyktornas sken

men på natten
medan händerna smeker
skär jag mig blodig
på dina taggar

och när vi vaknar igen
faller flingorna ljudlöst
liksom kronbladen
från mina fingertoppar




Fri vers av Veven
Läst 408 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-12-29 10:27



Bookmark and Share


  barfotafantomen
Något av det bästa jag läst här på poeter.se.

Om inte takten och melodin är kognitivt avsiktlig bör du vara försiktig med vart du sätter ner din penna. Somliga texter och somliga sånger skapas liksom inte utan avtäcks snarare liksom begravda ben från en utdöd ödla. Dessa texter har en uppkoppling till något större (eller mindre) än oss människor och detta något är varken gott eller ont utan rent och slumpmässigt. Nu undrar du kanske varför jag skriver en så självupptagen och lång kommentar. Det är för att jag verkligen gillade din text och känner så som jag skrev men säkert också för att jag på något plan vill visa mig själv på styva linan.
2015-07-23

  Ronny Berk
vårs vakenhet och sommars utslagen blom är väl funnet; liksom natts smekor ...
2015-01-02

    Anna Sefyrin Höijer
Mycket fint bildspråk!
2015-01-01

  Kim VIP
stark text med vass egg!
2015-01-01

    prima donna
åh fint! så vackert och talande språk!
2015-01-01

    ej medlem längre
Fantastiskt fint.
2014-12-30

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint framfört!

2014-12-30

  Silverstripe
Som om diktjaget var en trädande, en nymf, en najad i ett årsvarv. Snyggt!
2014-12-29

  Stefan Albrektsson
Bildrikt!! Det börjar så vackert förförande men vrider sig nästan omärkbart till att bli mycket mörkare - och plötsligt är kylan där med fallande flingorna. Skickligt!
2014-12-29

  Anya VIP
En dubbelhet i texten som tilltalar. Inledningen börjar så mjukt men dessa taggar gör mig osäker.
2014-12-29

  Respons VIP
Här får du med hela året och naturens skiftningar i en kärleksdikt. Bra!
2014-12-29

  i af apa
som Törnrosa...
2014-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Mycket att fundera på.
2014-12-29

  Nanna X
oj hur det blev sommar mitt i vintern då : )
2014-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven