Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller "slätta"...


Jul på slätten

Här på slätten
sträcker tankarna ut sig
kyrktorn

det mörka molnet
kajorna virvlar
bland snöflingorna

månen
alldeles ny
julaftonssnö

äntligen kyla
mot mattornas snökorn
syns gräset bättre

i snön tassar
grannen i tomteluva
rastar sin pudel


Julaftonssnö
efter Ankan ser vi
duvspår på gården

Askungens möss
snor runt vid soptunnorna
torra löv


Julpromenader
på vintergatan
lite grus

evigt blåsande -
valthornspojken sträcker fram
mössan mot farbrorn
'metrologen' glömde sin
tretti mil från Vänerns brus

frusna kinder
röda
midvinterdagar

pappa får gravljus
slöseri tycker han nog
ån har fått is



Packar
och kramar
ögonblicken
innan tåget går

i rutans mörker
pojkens ivriga armar
vindsnurror

hemåt genom snön
tåget kränger - och kraschar
en chokladkartong






Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-29 17:22



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
trevlig läsning. gillar framförallt den första som har ett fint poetiskt koncept.
2014-12-31

    ej medlem längre
Väldigt fin julsvit ... det eftertänksamma varvas med det uppsluppna - precis som det ska vara!
2014-12-30

  Gunnel Eriksson VIP
Fin skildring av julen
i haikuform. Slutligen
kraschade chokladkartongen
och där med var julen över.
Bra stråk av nostalgi i
hela sviten. Tycker särskilt om
den med gravsljuset.
2014-12-30

  Fredrik P. VIP
"Här på slätten
sträcker tankarna ut sig
kyrktorn"
År en haiku helt i min smak,
bildrik och med oväntad knorr.

2014-12-29

  lodjuret/seglare VIP
Jag saknar ord. Inte dina, dock.
2014-12-29

    ej medlem längre
Flera fina
2014-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP