Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt från 2010, passar in idag, då politiker blockerar demokratin. Tänk dig, vad som händer, den dagen om två val, då vulkanen exploderar!


De paralyserades okunnighet


Det framtida scenariot.

De stod med plakat längs motorvägen. ”Döda.”
Skynda dig att sälja dina aktier innan de försvinner.

Utspridda i gräset låg de med uppsprättade bukar.
Några hade letat efter offrens svalda guldmynt.

Tidningsrubrikerna var lätta att tyda. Vem var rädd?
De hade alltid varit försiktiga med ordens mening.

Prästerna brände sina biblar, texten var falsk.
Orden hade haft stor betydelse. Alla såg sanningen.

Från mitt fönster såg jag redaktören halshuggas.
Journalisterna satt på knä och grät ömkligt illa.

De förbjudna orden hade sprängt bort alla barriärer.
Ordets mening hade förstört världens överlevnad.

Ingen hade längre fått tillstånd att tänka med hjärtat.
Alla hade blivit tvungna att känna med hjärnan.

Kriget berodde på sekularisationens snabbhet.
Nu ville de ha orden tillbaka, in i människorna.

Rädslan för orden skapade chock och förtvivlan.
Ingen vågade gå ensam, alla skakade av skräck.

Ingen mer än klanfamiljerna vågade skriva texter.
Gilgamesheposet framträdde i deras version.

I den mån orden syftar på verkligheten, är de ej säkra.
Då de är säkra syftar de ej på verkligheten.

Bar Jesus




Fri vers (Fri form) av Bar Jesus
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-29 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bar Jesus
Bar Jesus