Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den romska tiggaren

Jag blir till i din blick.
Utan ditt du finns inte mitt jag.
Vi blir ett dom som står kalla mitt-i-mot varandra.
Du sträcker fram handen.
"Hej! Hej! Tack! Tack!".
Jag böjer skamset min nacke.
Vill inte se din skuld.
Du har redan minskat motståndet.
Jag bygger en mur.
Går förbi.
Låtsas verka oberörd.
Du ser mig i min ömklighet.
Jag går in i affären och handlar min frukost och min middag.
Din myntskramlande plastmugg kränker min integritet.
Imorgon vill jag att du åker hem.
Så att jag kan existera i min dröm om paradiset.




Fri vers (Fri form) av Agneta Westerberg
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-02 22:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det är så det är, det är nog inte bara jag som känner igen mig i din dikt. Folk är rädda för sitt dåliga samvete, det är därför som tiggarna är illa sedda. Tyvärr.
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Agneta Westerberg
Agneta Westerberg