Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trygg och gammal, och sjuk ( choka )


han är gammal nu
din trygga punkt i livet
och han är sjuk,
vilket ej gör allt bättre;

en gång sa´en vän
skulle ha skaffat älskare
när maken var sjuk,
i många år,

" då hade jag kunnat skriva nu
om allt skönt i stället ";
hon tänkte vänta
ut livet från maken, -
det tog 15 år
så dog han äntligen,
men då blev hon sjuk,
allt var för sent -
så tänkte hon aldrig
kunde hända henne!

vi åldras i otakt ( okapp )
får suga på drömmar
om prinsesslivet;
det friska livet innan
när allt var möjligt
och ingen märkte det...

uppskattade liv
levde som det var sista dagen,
levde som hade evigt liv






Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 497 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-06 16:45



Bookmark and Share


  aol
Så fint berörande skrivet vännen kändes i hjärtat.
2017-03-11

  ULJO
Helt fantastiskt skrivet
2015-01-08

  Lars Hedlin
Bra belyst!
2015-01-07

  Yrre VIP
Så underbart skrivet detta och så sant! I nöd och lust, där samsas man men inte alltid samtidigt!
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran