Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min bror (16 september 1941 - 23 december 2014)


Jag ser dig inte längre

 

Jag ser dig inte längre
men i minnet är du här
som förr när vi var små:

I barnkammaren,
med mammas målade sagor
på väggarna
i aftonsolens skimmer

Du bygger en kristallradio
och sömnigt lyssnar vi på
matchen med Ingo

Pappa gör snöskulpturer
och ger dig modellbyggen
i balsaträ

Mormor ställer fram frukost
och med tåget åker vi
ända till skolan på Söder

På julaftons morgon
bärs lilla granen in
med sprakande tomtebloss
och julmusik


Allt knöt vi ihop
och förundrades över
de sista värdefulla åren

Jag ser dig inte längre
men vi fortsätter att samtala

och vi ska bara minnas
det som var gott

 

 




Fri vers (Fri form) av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 415 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-14 16:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Minnen är odödliga. Härliga ord från dig.. Kram :)
2015-01-18

  Heikki Hellman
Kära minnen hjälper över sorgetider….
2015-01-17

  Eva Langrath VIP
Tycker så mycket om dina fina ord.
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)