Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns det vackra...


Jag minns
När jag låg vaken
För din skull
När jag sov i öppna famnar
Men drömde alltid
Om en annans

Jag minns
När orden kom
När tårar
Skulle torkas
Från våt kind
Men orden du skrev
Blev bara ord
Och jag minns hur glad
Jag blev
Och jag minns hur ont
De gjorde

Jag minns dagarna
När vi gick tillsammans
När vi pratade
Som kära gör
Som älskande gör
Men ändå
Blev det aldrig vi
För aldrig
Blev allt rätt
För oss

En grönögd kvinna
En blåögd man
Sökte varandra
Men aldrig kom de
Varandra nära
Mer än i orden
Och båda
Ville nog mer
Än vad de sa
Till varandra

Försiktigt
Så försiktigt gick de
Sida vid sida
Som om de gick på nyfrusen nattgammal is
Så rädda
Att förstöra ögonblicket
Av magi
Så rädda
För att trampa igenom isen
Hamna i kylan
I det kalla vattnet
Att drunkna
Att förstöra
Någonting bra och vackert

Smyga tassa viska
Intet säga högt
Inte förstöra
Det fina
Det bra
Det underbara
Just i stunden
I nuet
Han och hon
Vänner tillsammans
Underbara stunder
Av gemenskap och närhet

Han vet han vill henne
Men ändå
Gör han inte
Vad han måste
För att han och hon
Ska kunna bli vi
Ändå vet han
Att det enda han vill
Är henne

Han sover ännu
I andra famnar
Men drömmer varje natt
Om en annan
Som är hon

Min älskade

Jag minns
För jag drömmer ännu

Varje dag
Varje timme
Varje minut

Drömmer jag

Om dej…



TT

© 2015




Fri vers av TT
Läst 356 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-01-12 11:33



Bookmark and Share


  Angel of love
Otroligt vackert skrivet, en av dina bästa. Sparar den.

2015-01-15

  Linnéa Sinéad
Perfekt! Du beskriver det så vackert. Så många känslor, så många situationer man kan känna igen!
2015-01-14

    ej medlem längre
Berörande!
I bland vill man bli kvar i drömmarna.
2015-01-14

    ej medlem längre
Känner det Svenska Vemodet i din poesi. tack för din post.
2015-01-14

    maija tuori

Så otroligt vackert !
2015-01-14

  Maria Sundelin VIP
Berörande
Kramar
2015-01-12

    ej medlem längre
Vemodsvackra ord.
2015-01-12

    Anneli A
Oj, vad vackert!
2015-01-12

    Frozenbride
Tycker om den!
2015-01-12
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT