Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En möjlig förklaring till myten om sirenerna


De sömniga


De satt på klipporna
och sov som fåglar
men de var människor
som skulle räkna

Räkna fartyg som
passerade bukten
utan att ankra
eller vinka med flaggor

Förstå hur guldet
till ön där ute
försmädligt fann vägen
var sommar som gick

När öborna själva
alls intet förmådde
i fråga om handel
eller diplomati

De satt på klipporna
och vred sig otåligt
när bara moln, inget enda fartyg,
för deras ögon gled tyst förbi.



18/4 2011




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-14 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP