Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet kontra tiden


Klockan

Klockan

Den gamla klockan på väggen tickar och går,
den mäter ut både bra och dåliga tider.
Den delar tiden i timmar, dagar och år.
Visarna sakta kring axeln sig vrider,
och pendeln taktfast tickar sekunder.
Medan människor lever sitt liv ,
och upplever mörka och ljusa stunder,
och utsätts för glädje, kärlek och kiv.
Men klockan fortsätter träget att gå,
om bara fjädern blir dragen.
Annars slutar den både att ticka och slå,
då tystnar ticket och slagen.
Kraft behöver både människa och klocka,
i annat fall stannar klockan,
och människan blir till en livlös docka.




Bunden vers av Berth
Läst 175 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-15 04:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra men lite orytmisk på slutet.
2015-02-07

  ResenärGenomLivet
Det var många bra rim i din fina dikt...
tänkvärda ord...
2015-01-15

  mare VIP
Tänkvärd
bra dikt
2015-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Berth
Berth