Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

O mio babbino caro

Liksom en måltid

kan vara  godis

för gommen

är Puccinis musik

godis för sinnet;

när den tuggar om

sina melodislingor;

den musik

som överträffar

dikten

Man tröttnar inte

på upprepningen

Tänk om man

kunde skriva

sådana versrader

som tål att upprepas:

åter och åter

och aldrig

blir tröttande.

Men det finns ju

också dikter

där slutraderna

i varje vers

upprepas

och som ger

ett suggestivt

uttryck;

precis som

i Puccinis musik

Det närmaste

dikten kommer

musiken

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-17 23:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lyssnar också på Puccini. :-)
2015-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP