Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsnarkomanins välsignelse

Man har aldrig tråkigt.
Man är aldrig arbetslös.
Man saknar aldrig underhållning.
Man är alltid sysselsatt.
Kort sagt, det medför blott välsignelser
att aldrig kunna sluta,
aldrig kunna vila,
alltid ha något framför sig
både att se fram emot
och kunna uppskjuta,
som det heter,
– den som har något att uppskjuta
har något att se fram emot.
Man kan även se det som en undanflykt
att slippa resa bort,
att komma undan sociala tråkiga förpliktelser,
att slippa stökiga tröttsamma fester
och i stället hålla sig i fred.
Med denna salighet är lönen sekundär
då ingen lön och vinst är högre
än tillfredsställelsen
med ett avslutat arbete.




Fri vers av Aurelio
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-18 13:37



Bookmark and Share


  walborg
Riktigt tänkvärd text denna
2015-01-18

    Lena Söderkvist VIP
Sann iakttagelse!
2015-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio