Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Roy Anderssons värld



Vaknar utan stånd
har drömt om en dum manlig kusin
kokar gröt
som jag äter
utan mjölk
för att försöka känna
havren
åkern
jorden

sen klär jag på mig och går
går i 2,5 timme
där framme vet jag inte vad jag ska göra
jag har sällan ärenden
men ögonen faller på en biograf
jag köper biljett och börjar titta

en duva funderar på tillvaron

jag skrattar mig fördärvad
av varannan scen
gråter svårt
av varannan
var tredje scen
går mig obemärkt
eller ohjälpligt förbi

jag kan inte göra nånting

filmen är slut
och jag märker jag luktar svett
så jag går och pissar
med koden 2040
den ska jag aldrig glömma
den innehåller alla turnummer
jag kan
jämt delbara med 8

jag tar mig hem
kommunalt

i morgon är det måndag
duvan hörde
att det måste man hålla reda på
annars blir det kaos

jag duschar
fortfarande inget stånd


















Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-18 15:45



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
en duva funderar på tillvaron...och det gör du också, så att jag blir intresserad av din dag, hur den blev - och förstås vilken tur dessa alla nummer som 2040 kan delas jömt med åtta gett dig. Sammanfattningsvis: en text jag gillar!
2015-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP