Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet ytterligare skrap på ytan av det som rör sig inom i mina tankar och funderingar ...


Formalia ...

... står
enligt min utvecklade defintion
för ...

- ett samlingsbegrepp
med avseende på
Formellt utformade mallar
för vad som förväntas av oss
alla och envar 
utan någon som helst hänsyn
till vem vi är
som individ och person
med syfte
att säkerställa
systemets helhet och funktion
enligt nogsamt förbestämd konvention
inom varje aktuell
delfunktion
och utifrån
varje förutsägbar situation ...

Vilka konsekvenser 
detta får för samhälle;
näringsliv och individ
är det synnerligen få
som önskar 
vare sig se, 
förmå 
eller ens vilja förstå ...

... Nu som då ...

Och vi 
alla var och en
som utgör 
beståndsdelarna 
i den samlade helheten ...

... med några få undantag ...

... blundar 
och anpassar oss
till minsta motståndets lag ...

... och nöjer oss
så länge allt rullar på
i vår egen vardag ...

Önskar ibland
att jag ej visste 
allt det jag vet
utifrån min erfarenhet ...

... Tror det skulle 
vara så mycket enklare
för mig att leva mitt liv
om jag inte kände till
att det alltid funnits
och så ännu finns
oändligt många fler
faktiskt möjliga alternativ ...




Övriga genrer (Översättning) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-01-21 06:26



Bookmark and Share


  WyS VIP
Statistik, kvalitetssäkring.....formalia. Fyrkant!

Man borde tänka runt.....mjuka gränser utan vassa hörn.
2015-01-21

    ej medlem längre
berör något jag själv störs av mer än annat
ser ofta hur negativt formalia påverkar
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP