Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir synnerligen sorgsen inom mig när jag lyssnar till och läser hur det jag i min föregående text i ämnet försöker förmedla tolkas och medvetet missförstås ...


Sex utan kärlek ...

... är enligt min mening
något jag avstår ...

Men så lever ju jag
i det djupa missförståndet
av att sex och kärlek
är intimt förbundna
i allra ljuvaste förening
och inte fungerar fullt ut
var för sig ...

I alla fall för mig ...

Men en relation
som grundas på 
äkta kärlek
är en relation
där sex i sig
är något som ger energi
livsglädje och inspiration ...

... och inte är en belastning
som tar energi
och kräver särskild
prioritering 
bland allt det andra
vi har att göra i våra liv ... 

Men en relation
utan sex
handlar oftast
mer om 
praktisk och teoretisk funktion
för att passa in i 
omgivningens 
förv'äntningar och krav
på förhållning
till rådande konvention ...

Det är helt ok för mig
om det är så du önskar
att en relation
bör vara 
för att den ska fungera för dig ...

- Men!

- Snälla söta rara
låt inte denna typ av relation
utgöra definition
för hur en intim kärleksrelation
fungerar, bör fungera
eller borde vara ... 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 1000 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-22 21:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Min erfarenhet säger mig att de vars relation till sexualitet är formad av stark övertygelse att den måste vara kombinerad med stark kärlek och en djup relation till den andre, sällan förblir den rätte eller hittar densamme.
Blev tanken jag fick efter att ha läst din text. Kul med olika övertygelser.
2015-01-23

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2015-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP