Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet läckage kring det där med hur jag skiljer på författare och ordbehandlare ... - Här med fokus på att skrifta det som känns väsentligt för en själv och inte det som man tror att andra vill läsa ...


När man är i begynnelsen av sitt skrivande ...

... söker man bekräftelse
och anpassar det man skriver
till de förväntningar 
man tror att man måste
uppfylla och eller överträffa
för att någon ska vilja läsa
det man skriver ...

Med tiden 
och när önskad bekräftelse
ernåtts 
föds sakta men säkert
något av ett litet frö
till trots
vilket gror, växer
och till sist slår rot
i varje litet 
skrymsle och vrå inom ...

Ibland bär trotset frukt
i form av insikt ...

Insikt
om att 
det man skriver 
måste komma inifrån
även om det handlar om
det som händer i omvärlden
eller om någonting annat
yttre man känner inom
eller har känt på färden ...

... och om 
det man skriver om
verkligen känns väsentligt
för en själv att sätta ord på ...

... Då kommer 
det man skriver
tillräckligt många
läsare att få ...

Läsare som 
det vi förmedlat 
i våra skriftade ord
varit ämnade att nå ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-01-27 07:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...bra...
2015-01-28

  Ingrid Trolle
Så sant!
2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP