Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan tendenser ändras...

På en plats någonstans i Sverige
hörde jag en eftermiddag en klunga
barn komma skrikande bakom mig.
Det är många år se´n nu detta hände, men jag
minns ännu som idag att jag vände mig fort
om då och tittade till och undrade vad det
var som pågick där...

Jo, den flickan som tyckes yngst och kortast av alla,
hon hade en större och längre tös bredvid sig som slog
på henne hela tiden. Och de i klicken följde efter paret
med "skrattade" glada steg. Flickan som blev slagen
försökte lutande komma undan slagen som vispades
runt om och på henne.

Precis när de kom förbi mig, gänget, då skrek jag till:
-Vad håller ni på med och varför slår du på den lilla
flickan för? Du förstår väl att slå så som du gör på henne
det gör ju ont? Men tjejen med slag i nävarna sa till mig:
-Du ser väl vi leker ju bara!
-Nej, sa jag, att se henne fly ifrån er och dina slag. Det är
ingen lek! Detta är något annat! Men gillar du att slås så
varför att pröva det på dig själv då... Men slå inte på
flickan eller någon annan heller!

Då tittade jag till igen på gruppen av män och kvinnor
som hade stått och lyssnat när jag pyst ut orden över
gänget, då sa de som innan ingenting, var dödstysta...

Och så länge som jag såg gänget gå vidare slog de inte tösen
och jag kunde följa dem med blicken länge... Jag såg ju
händerna på starkisen röra sig, med de slog inte på flickan...
Rörde inte någon heller...

Är det så det går till när det blir vi och oss, de blir dom...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-27 19:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåder för din så riktiga insats!
2015-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Fler vuxna borde gripa in när de ser något som detta...har själv varit med om en liknande situation och jag kan inte heller hålla tyst...så tummen upp för dej...
2015-01-28

  Lars Hedlin
Mycket bra att du belyser detta..kram
2015-01-28

  ULJO
Mobbning är inte försvarbart i något sammanhang. Väl handlat
2015-01-27

    Lena Söderkvist VIP
Obehagligt! Tur att du ingrep, mobbning är ju vidrigt. Och visst är det så att många har mentaliteten att man skall sköta sig själv och skita i andra. Den retar mig också.
2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt