Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst skulle det kunna ha skriftats i en synnerligen förkortad version, men denna utvecklade, nyanserat upprepade version har sitt syfte och mål med sin utformning ...


Att ha en självkänsla ...

... som får 
en att tro på sig själv
och tycka
att man tror på sin förmåga
som människa 
att kunna göra
det bästa man kan
vad det än är
som kommer ifråga ...

... Det är inget fel i sig!

- Det är enligt min mening
fullständigt och absolut okey!

Problemet är
dock när ...

... någon tror sig om
att vara förmer
och därmed
äger rätten
att på andra se ner ...

Än värre det blir
när sådan personer
förnedrar och gör ner
de människor 
som de anser 
att deras upphöjdhet
över andra 
dem rätten ger ... 

Säger nu och här
till dig
som just nu läser mig
det jag brukar säga
och alltid har sagt
till mina egna barn ...

- Att du är bäst 
på det du 
kan, förmår och gör
i ditt liv
innebär ej
att det finns andra
som är minst lika bra som dig
på det som just de
kan, förmår och gör
i sina liv ... 

- Du behöver inte tävla 
mot någon annan 
för att vare sig
bevisa för dig själv
eller bekräfta inför andra
att du är bäst eller bättre än så ,,,

- Däremot kan du se
alla dessa andra som är
så bra på det just de
kan, förmår och gör
som någonting
vilket såväl
ger hopp om framtid
som det kan skänka
dig själv inspiration
och möjlighet till
att finna någon
du kan samverka med
och därmed utvecklas vidare
till precis vad helst du vill ...

Märk väl
att det jag förmedlar 
i detta flöde
inte på något sätt och vis
motsäger 
min envetna 
Anti-Jante-devis!

Tror nämligen
det är fullständigt möjligt
men också önskvärt
att våga tro på sig själv
och på att man är bra
och till och med bäst 
på det man gör i sitt liv ...

... Men inte på andras bekostnad
utan med ödmjukhet 
och ett respekterande 
av andras tro på sig själv
och det som de kan 
och kanske är bäst på ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-01-30 07:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Klokt och vist! Något många behöver ta sig en funderare på! Bravo!
2015-02-03

    Lena Söderkvist VIP
Snyggt! Den insikten bör alla ha.
2015-02-03

    ej medlem längre
Så sant och bra skrivet!
2015-01-31

    ej medlem längre
Väl formulerat!
2015-01-30

  evana
Behövde höra detta och fler behöver höra detta varje dag. Tack för att du förmedlar!
2015-01-30

  Ingrid Trolle
Så rätt så.
2015-01-30

  Carl Mikael Fäldt
Enligt mitt förmenande vore det en gigantisk vinst för mänskligheten och även allt annat levande på vår jord-om så en promille av alla individer ens vågade tänka som du min vän!

Tack att jag fick läsa!
2015-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP