Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten på vägen till kudden fundering kring människor jag fattat tycke för på vägen genom livet, men som om de ens valt i praktiken hanterat mig som det sekundära alternativet ...


Tänker på vad jag betyder för dig ...

... Dig som gärna vill
känna att du min uppmärksamhet får
när du behöver
någon som bekräftar dig
skänker dig tröst 
och vars röst
förvandlar den bittraste höst
eller vintermörker
till en känsla av begynnande vår  ...

Den mig
vars existens är väsentlig för dig
när du verkligen behöver mig
men som du förskjuter 
intill dess att livet 
ej längre bjuder dig
på något mer 
lockande och konventionellt accepterat
som du kan fylla
din aktuella verklighet med ...

Den mig
vars potentiella 
möjliga valbara alternativ
med avseende på min existens
på lagom avstånd
gör det möjligt för dig
att obehindrat
fortsätta leva ditt aktuella liv ...


... Den mig som för dig
lite är som trisslotten
du har i din hand
men väljer att inte skrapa
riktigt, riktigt än ...

... för att du ska kunna 
fortsätta känna dig
lite som en miljonär
bara genom att veta
att jag finns för dig här ...

Den dig
som vet inom dig själv
att du kanske inte riktigt är
vare sig den du utgett dig för att vara
eller ens
att du som den du faktiskt är
vågar tro på 
att du har en chans på mig
om jag verkligen 
en dag skulle möta dig ...

Men det är med mig 
som med allt annat i livet ...

... väntar man tillräckligt länge
så behöver man inte längre
bekymra sig om
hur det skulle kunna bli
med mig som det 
potentiellt möjliga valbara alternativet ... 

... eftersom jag kanske inte ens
finns kvar längre i livet ...

Eller

... ej längre är intresserad
av att utveckla alternativet
på grund av den tid som gått
och för att jag förstått
att inte längre prioritera någon
som bara ser mig som en option i det egna livet ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-01-31 10:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna gillar jag.. Fyndigt utformade vardagsfunderingar, applåd!
2015-01-31

  Ingrid Trolle
Tunga smärtsamma
rader.
2015-01-31

  Kim VIP
Smärtsamt krassa rader kan jag tycka om livets svårigheter att kanske hugga tag i en stock som flyter förbi i rädslan att allt ändå bara blir fel… vi är så komplicerade vi mänskor, kanske för mkt för oss att bära egentligen. Eller så har vi helt enkelt för många valmöjligheter en kort tid innan allt rycks bort och blir en grå dimma.
2015-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP