Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mun


De bredbenta kvinnorna
vid Yenisejs strand

fem ljushylta livstycken
så prydligt hopsnörda
i ryggarna hakar och hyskor av mammutklo

ibland kan man varsebli dem
dinglandes
i tunna trådar
ut över jordens platta kant
se dem sväva
likt svulster av människa
uppburna endast av corioliskraften


jag brukar försöka tala till dem
de stelbenta kvinnorna vid stranden

men käkmusklerna rör sig långsamt
i komodovaranens ansikte.









Fri vers av ulrica rydin
Läst 171 gånger
Publicerad 2015-02-16 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin