Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glassjälen

Genom en snårig skog springer jag med din glassjäl
Det allra käraste jag har
Jag halkar över hällar och snubblar över rötter
Men du vilar tryggt i mina händer

Aldrig ska de röra oss, deras tunga andars vassa klor
Deras bittra gråa dimma
Grenarna rispar mig, sliter upp revor i mina kläder
Alltid ska jag vakta dig och skydda dig

Tills de stöter mig i ryggen
Över stenarna i bäcken
Där saltet lämnar strömlinjeformer
På mineralen

Med en skärva från din krossade själ
Ska jag rista in ditt skrik på deras trumhinnor
Så varje gång det tystnar
hör de dig

På deras näthinnor
Ska jag rista in formen av ditt ansikte

Med en skärva från din krossade själ
Ska jag rista in ditt namn på deras pannor
Så varje gång de ser sig i spegeln
ser de dig




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-02-10 20:45



Bookmark and Share


  Hestia VIP
Gillar bilderna, kontrasterna, glaset, skört och vasst. Ömsint och rasande...
2015-11-15

  rundgångbalansochgungning
Vacker. Som snö
2015-07-10

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Fint och starkt om beskydd och närhet
2015-04-15

  Åsa Njunjes
Berörande om att vilja skydda till varje pris och att stå upp för den man älskar.
2015-02-16

    Lena Söderkvist VIP
Vackert och sammanhållet.
2015-02-11

  bumerang
Känner stor känsla genom raderna.
Många känslor, där kärleken går
som en röd tråd.
Med poetisk glöd.
2015-02-11

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, väcker tankar och känslor!
2015-02-11

  Lena Renman
Målande och starkt. Väl ordat!
2015-02-11

  Maiah VIP
Kärleksfullt med mycket känsla i bilderna som du målar med dramatiska färger
2015-02-11

    prima donna
så stark text, vackert språk
2015-02-10

    ivana.
Att läsa denna dikt var en magisk upplevelse. Fruktansvärt vacker!!
2015-02-10

    Sefarge VIP
Stark poetisk magi
I denna kraftfullt
flödande Dikt!!!
:))
2015-02-10
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP