Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvornas dans

Älvornas dans, med vättar som åskådare
Morgondagens berusande lust
Naturens eviga vårdare
Även under vinter, vår och höst
Dansen blir intim, närmast sexuell
Och morgon byts snabbt mot dag
Bara vackert, inte horribel
Inga människor detta såg, inte ens jag
Vättarnas inverkan växer sig stark
Dagen springer hastigt fram
Dansen fortgår över gräs, jord och bark
De som äro ljusets lamm
Natten kommer, men skogen skiner klart
Älvornas rörelser saktas ner
Deras ljus blinkar underbart
Färgerna blir bara fler och fler
Cirkeln är sluten, allt börjar om
Morgonljuset bryter sig in
Det går ihop, som
Vår kärlek, din och min




Fri vers (Fri form) av Lelle Lind
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-12 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind