Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bliv vid din Giv

 

Man synar kallt korten som kommer i given
Muttrar så surt över stort, över smått
Men fuskar sen lite och smyger tyst i den
En joker, ja den som man aldrig fått

För vem tackar nej till att få lite klöver?
Bestiga den stege som chanserna ger
Jag tar gärna mer än vad jag behöver
-Ja den som klättrar förtjänar väl mer?

Man bluffar och höjer glatt skenheligt glaset
Mot grannen som sitter på stolen bredvid
För han är den man som betalar kalaset
Om än han sen gör det på lånad likvid

Jag får ofta spader när jag håller färgen
Att dölja sin hand skapar ångest och stress
Men hade jag ruter i ryggen och märgen
Skänkte jag villigt mitt hjärter i ess

En kåk är en kåk, men vem äger leken?
Jag tänker och bygger mitt luftslott i glas
Vem tänder och släcker den taniga veken?
Vems fel är det när vårt slott går i kras?

Vi kan kalla det poker, det liv som vi spelar
Vi är alla med både gammal som ung
Man luras och famlar, ramlar och velar
Men till slut får man välja sitt hjärtas Kung

 

Gunnar Asp




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 389 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-14 12:47



Bookmark and Share


  Silverstripe
Bravo! Kul att läsa och lekfulla ordval på temat! Snyggt!
2015-02-19

  Bo Himmelsbåge
Så sant så!

Ja man bör välja sin hjärtas Kung
med högre valör än Jordiskt grus
då får man ett liv som Evigt ung
in Andens rike i sus o dus

Men väljer man klöver
Kung över markens ting
då står man där barskrapad
till slut
Kung över ingenting!

2015-02-15

  Chawa VIP
Livets spel där många vill roffa åt sig högsta vinsten... men priset kan ibland vara alltför högt...

Riktigt bra har du slipat orden i din fint rimmade text!
2015-02-14

  Ingrid Trolle
Hela tiden med livet
som insats.
Vem säger nej till
högsta vinsten
Hjärter kung
Bra text
2015-02-14

  louisegirl
Mycket bra!
Om hur spelet är
2015-02-14

  KattenKin VIP
Bravo, du spelar ut korten väl!
2015-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp