Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla dig, hjärta

Stilla dig, hjärta, slå ej så snabbt
Det är blott ett spöke, skuggan från förr
Stilla er, känslor, slåss ej, hysch
Håll bara glädjen vid liv för liv
Sårad, men förlåten. Se bara gott

Stilla dig, själen min, mitt innersta
Smärtan du tror du känner är falsk
Glädjen minnen aldrig förglömmer
Stilla er, minnen, stilla er återigen
Ty år har gått långt med vem jag är

Stilla er, nerver, men stålsätt er ej
För vad som än sker eller tänks fram
Kommer skuggan alltid vara varm
En tid förgången, dock ej ond
Stilla dig, hjärta, slå ej mer så högt




Fri vers (Fri form) av Lelle Lind
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-20 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind