Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The Sun in the Afternoon (B.Bergman)

~*~

The morning sun is just
playing with light skies,
but the massive goldened
sun in the afternoon
is a Prayer, is a
longing, silent thoughts,
a still awe,
and mild melancholy

(Bo Bergman (1869-1967))

L Patrik W Johansson english version 20 Feb 2015


Morgonsolen är en
lek med lätta skyar,
men den gyllentunga
eftermiddagssolen
är en andakt, är en
längtan, tysta tankar,
stilla bävan,
mild melankoli.

(Eftermiddagssol, ur Äventyret publ. 1969 postumt på hans 100-årsdag)

 

 




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-21 07:49



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Vacker dikt, vacker översättning!
2015-02-23

  thyra
Tycker mycket om din översättning också! Fint!
2015-02-21

    ej medlem längre
Vackra och sanna är de här orden!
2015-02-21

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text...tankarna skenar iväg...ja visst är det så att solen ter sig olika allt eftersom dagen går...
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP