Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att beskriva frälsningen, förlåtelsen och världens största kärlek.


Starkare än diamant, klarare än glas

Jag traskade vilse runt, från det riktiga jag flydde
Tog ibland sats,försökte rymma, blott sjönk för varje steg
Så mycket jag svek, så många jag slaviskt lydde
Bet mina plågor i läppen, hjärtats önskningar förteg

Men en dag, då jag precis vid Försummelsens Stup stod
Ryckte Han mig ur Förvirringens träsk, drog mig varsamt till Sig
Satte mig på fast mark, smekte mitt svettiga hår. Bara log
Där stod jag, storögd och kunde bara förmå mig tiga, undrade vad Han ville mig

"Så mycket älskar jag dig, att jag offrade min ende son" sade Han efter en stund
Vad skulle jag säga? Vad kunde jag ge? Vad skulle jag lova?
Bara föll matt i Hans famn och Han gav mig ett förbund
Tröstade mig, värmde mig med godhet och denna eviga gåva

Jag lovade att försöka bli snäll, vara efter Hans vilja och göra gott
Det kunde jag lova och försöka, men människan alltid misstag gör
Han mig alltid förlät, hällde livets vatten på min smutsiga själ, så underbart vått
Jag kunde se ljus, känna doften av frid, lyfta blicken och höra änglakör

En änglakör, som stämma in med vackraste honungsgyllene ton
När livets vatten genom min själ, en död öken, fuktade och väckte en oas
Han, som offrat sin ende älskade son
Gav mig förlåtelse och eviga löften, starkare än diamant och klarare än glas




Bunden vers (Rim) av GG
Läst 251 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-24 18:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert och innerligt om en sanning inte alla känner än..
2015-05-10

  Bibbi VIP
Fint vittnesbörd.
2015-03-30

  WR
Guds kärlek är störst. Fantastiskt skrivet!
2015-03-02

    ej medlem längre
Så fint du beskriver din upplevelse, det var den finaste gåva du kunde få. Jesu kärlek är större än allt annat.
2015-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
En fin beskrivning av din upplevelse... håll fast vid det du fått...
2015-02-24
  > Nästa text
< Föregående

GG