Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens metropol


Från Bellevilles smala gator ut till marknaden
Här bär gatstenarna sanningar om mångfaldens frukter

Vidare i en smal gång ner till tunnelbanan där
ögon vittnar om en kollektiv själ
Vi vill ha mänskliga värden säger den

Mot en större arkitektur i Chatelet där
jag ser poängen med kreativt tänkande

Vidare till La-fayette för att i en sekund
gå i skor utan ekonomiska begränsningar
eller fundera på hur världens dyraste kaffe
smakar

Förbi Champ Elysees med världens ögon
Essens av ny kultur är född




Bunden vers (Blankvers) av David Jemsby
Läst 386 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-25 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby