Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För-vår på Långholmen

Koketta morgonmoln

speglar sig i nyöppet vatten vid iskanten.

 

En skata går på Långholmens strand.

Den muttrar, fräser, tjattrar för sig själv,

verkar upprörd för något.

"Tusan också, våren är här

men boet ser ut som en rishög!"

 

"Tvätt, tvätt" ropar nötväckan,

"öppna för vädring, nu är tid för vårstädning!"

 

Några gråtrutar drar förbi,

ropar "ji-ah, ji-ah".

Verkar instämma.

 

Koltrasten

provar diskret årets nya melodi.

Den låter ungefär

som förra årets schlager.

 

Solen bränner på, vinden är kall.

 

Som sagt: tidig vår!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-27 10:44



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Härligt och hoppfullt! Koketta morgonmoln, så charmigt välfunnet!
2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP