Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför?

Varför så mycket blod i fördärvet spilla
När vi vet att seger för våld blott är synvilla?

Varför förråda våra bröder
När vi vet att ärlighet bäst glöder?

Varför gå emot varann
När vi kan vandra hand i hand?

Varför kriga och annat trams
När vi skulle kunna hålla sams?

Vika undan från hat och svek
Försöka fortsätta genom Kärlek

Ja, istället för att fortsätta stöka
Bara ta ett nytt andetag och försöka...?






Bunden vers (Rim) av GG
Läst 500 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-02-28 03:06



Bookmark and Share


  Daniela I
Whau alltså, denna underbara dikt. Gillar jätte mycket, rytmen orden allt. Helt perfektion ju!
2015-08-01

    ej medlem längre
Ja..tänkvärt!
2015-05-19

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra samt insiktsfullt skrivet
2015-04-26

    Masterlord
Svårt att inte bli berörd av de små "morrhåren" på bilden (underbara djur katter)
2015-03-04

  WR
Mycket bra !!
2015-03-02

  Lars Hedlin
Starkt nära och mycket bra förmedlat!
2015-03-01

  Blomma-Stjärna VIP
tycker särskilt om: istället för att fortsätta stöka - bara ta ett nytt andetag och försöka...? - det svindlar till - syns lättare än krig och annat trams! (Kattbilden är underbar, till!)
2015-03-01

  Palett
Tänkvärda ord i din fina text !
Och en passande rar bild till texten.
2015-02-28

  ResenärGenomLivet VIP
Så många fina råd...dem skulle alla ta fasta på...och jag bara älskar bilden till...man blir varm i hjärtat...jag bokmärker din fina dikt...
2015-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Bilden på katterna förstärker läsupplevelsen.
2015-02-28

    ej medlem längre
Det är ondskan som styr världen och hatar det goda.
Fint diktat och fin bild på goda vänner!
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

GG