Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dropparna är vi ,


Strävan

Magiskt skimrar världen i himlaskålen

Du och jag så olika fast vi är i samma regn av  gyllene droppar

som förnuftet inte klarar att greppa ett djup av känslotårar

och ändå tränger dom sprickorna i dom starkaste murar

att lyckas fullt ut är en tanke som bedårar att misslyckas

mindre och mindre är den Sanna  som den som strävar

får,

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 386 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-02-28 15:08



Bookmark and Share


  Schizooliza
Som Den kosmiska rättviselagen jag brukar kalla det:) vackert och genuint formulerat.
2015-04-03

  Maria T
Fin poesi om gyllene droppar
2015-03-22

  Bibbi VIP
Starkt!
2015-03-04

  anits VIP
Så fint skaldat mycket tänkvärt!
2015-03-02

    Dan Myrbeck
Fint om olikheter
2015-03-02

  Ljusletaren
Så stora och mäktigt sanna ord *tack*

"greppa ett djup av känslotårar

och ändå tränger dom sprickorna i dom starkaste murar"

Så vackert dessa ord är /kram

2015-03-02

    ej medlem längre
Ett steg i taget. Fin reflektion!
2015-03-01

    ADI Nehlin
fint, fint
2015-03-01

  Lena Själsöga Keijser
livsinsikt
2015-03-01

  Grubbelmia
Stark text. Tack! Fastnar speciellt för orden: "som förnuftet inte klarar att greppa ett djup av känslotårar"...
2015-03-01

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint framfört!
2015-03-01

  ULJO
Underbar betraktelse
2015-02-28

  Silverstripe
En riktigt fin text som håller att läsas om igen. Orden tränger in i sinnets sprickor och hålrum.
2015-02-28

  Palett
Mycket fin text om människans strävan.
2015-02-28

  Ingrid Trolle
Känsliga ord om
sanningen
2015-02-28

  Bo Himmelsbåge
Sant o mycket tänkvärt poetat!

Att genast lyckas fullt ut
är få förunnat,
men att lyckas i små etapper,
klarar alla!
Så vad väntar vi på...
vi sätter igång genast nu!

2015-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Livsbejakande text om att fortsätta sträva och inte ge upp!
2015-02-28

  walborg
Känslomässigt sanna ord
2015-02-28

  ResenärGenomLivet VIP
Man lär ju så länge man lever...fint skrivet om betydelsen av att fortsätta sträva...så småningom kommer belöningen...
2015-02-28

  Night Soul Woman
"att lyckas fullt ut är en tanke som bedårar att misslyckas" Det är en känsla jag har också kämpat med:) men jag tror att den stora segern är att nöja sig med små seger och när man tittar tillbaka i tiden kan dom se ut som en del av något större ...
2015-02-28

    ej medlem längre
Så vackert du diktat om människan strävanden.
2015-02-28

  KattenKin VIP
Så vackert om strävan.
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol