Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet


Jag vet det gröna
i barnets steg
så mycket som slår ut
där hon går

och all rymd
kring hennes liv

allt det möjliga
allt det som kan bli

Och jag vet att
det är sista gången
att allt är sista gången
alltid

Och hur innerligt det kan vara


Mina fingrar varma i barnets hår
Jag vill att hon alltid minns
hur fin hon är

Jag vill att hon kommer ihåg
när ensamheten kommer
och såren

Jag dricker mitt vin
mot en mörknande himmel
och Karlavagnarnas ljus

Värmen
och en sång
Kanske den sista
kanske den första

det är bra så


Jag tror att döden är en vän
som skärper livet









Fri vers av bittemi VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-01 13:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fin text.
2015-03-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mjuk och vacker text...man får vara tacksam för det man har...
2015-03-02

  Ljusletaren
Så ordrikt fint om livet och att allt är sista gången. Sista gången innan allt ses med nya ögon. Konstigt att inte mer många har tagit till sig dina vackra ord?!?! /kram
2015-03-02

  Respons VIP
Existentiella tankar som berör!
2015-03-01

  Lehva VIP
Vilken helt fantastisk text som innehåller allt - Livets mening.
2015-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ömsint diktat i vemod om kärleken till barnet.
2015-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, väcker tankar och känslor!
Bra.
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP