Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
impression från en amatörkör


Klanger ifrån andra våningen

Hans pappa sa

att tonen

är inget du gör i halsen

eller ens i kroppen

tonen

ska sväva

som en silverkula ovanför ditt huvud

ja vi lyssnar

och vi härmar vår snälla lärare

står rätt

drar in luft och tonar ut den

i riktning uppåt

igen och igen och itakt

ibland smygtittar vi uppåt

och ibland hörs det ett mjukvarmt eko uppifrån

det rundforamde korvalvet

(klanger ifrån andra våningen)

Men jag vet inte jag

Några Björlingar blir det nog inte av dessa pensionärer

Fast roligt har vi

och glada blir vi

och sen får vi varmt kaffe 

av kyrkan




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-01 19:47



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Jag tar med mig bilden av det svävande ovanför huvudet... gillar det.
2015-03-20

    ej medlem längre
Ååå, att få en sån ton; som en silverkula ovanför sitt huvud.
Så fint.
Känns som mycket glädje i dessa klanger!
2015-03-01

  objekt3
ja ba aj mitt band det gneds mot gomseglets hårda stråke
en nativ sa att fötterna är toppen på kroppen och ta i så knäna skakar så det blir en riktig knä skakare
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP