Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogård

Jag går på en kyrkogård.
Den krispiga hösten gnistrar
med en spröd klang av aluminium.
Bachs Toccata virvlar bland de
nedfallna löven, och långa skuggor
sveper över alla dom som var
människor för länge sedan.
Bröder, systrar och vänner.
Vi älskade dem, men nu viskar
de bara till oss, i kör;
- Livet var aldrig svart
eller vitt, det var grått.




Fri vers av Persson
Läst 315 gånger
Publicerad 2006-04-12 12:13



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag läser och minns alla mina kyrkogårdsvandringar. Jag är speciell förtjust i rad fyra till sju. Slutet är också bra - mångfascetterat.
2006-04-18

  Yvonne Vigstrand
Ja det har jag ju också sagt....livet är inte bara svart eller vitt det har en massa gråzoner med.
Du skriver så det berör!
Kram Yvonne
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Persson