Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minne

 

 Ylivieska 1956

 

ljuset genom rutor

mjöldammsytor smakar

starka kvinnoarmar vitt

tanken på Vermeer och flickan

det bleka ljuset skirt

 

sidengrått – guld - vitt - blått

 

slamret stegen golvet

allt som ångar där och röster

ljuset tydligt varmt ja

brödet nyss ur ugnen

munnen ögat ångar

smakar brödet

allt och ljuset




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-04 19:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"mjöldammsytor smakar
starka kvinnoarmar vitt"
Makalöst bra - speciellt "kvinnoarmar vitt"
Gott!
2015-03-05

  Nanna X
stark närvaro i ljuset
2015-03-05

  Ingrid Trolle
Vilken fantastisk tavla
du målar upp för våra
ögon. Varje liten detalj
syns så klart.
Denna måste bokmärkas!
2015-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin