Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Västergötland sägs sädesärlan komma den 9 april. Ett magiskt datum. Vår. När jag får syn på dem, det går inte med ord att beskriva...


9 april

Jag är tillbaka
vid barndomen
nutidens hällristningar
i asfalten
buskar för kurragömmalek
svartvita filmer från hjärnbarken rusar förbi
ord ekar inombords

jag planterar några påskliljor
hos dem jag älskar så
saknar
men de vilar tillsammans
mormor
morfar

\"sädesärlan kommer den 9 april\"
mormors ljusa röst
jag krattar ömt
mjukt
jord under naglar
kallt vatten från den gröna kannan
här är vilsamt och vackert på något vis
jag är nöjd
trost alla känslor som virvlar i hjärtat

jag stänger grinden till kyrkogården
vänder mig
möter dem med min blick
hon kom inte ensam i år
sädesärlan
två vackra, vippande, små fåglar ser på mig
värmen sköljer hela min kropp
ni finns alltid där
vid min sida




Fri vers av Tekla
Läst 304 gånger
Publicerad 2006-04-12 16:08



Bookmark and Share


  sompio
Mysigt och vemodigt, men mest fint och härligt.
Finast: jag krattar ömt (jag var inte beredd på den formuleringen och jag älskar att bli överraskad)
2006-04-18

  Albert
du skriver faktiskt verkligen vackert
jag blir så varm
tack!
2006-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Tekla