Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är här nu!!

Tuggar sakta min lammgryta
anar timjan och citron
utanför går alla dem med integritet

interiören är handmålade väggar
senaste designtorgsstuket
stålkarm och läder till stolar

tänk att jag ser dem
anar
randiga t-shirts i brunt och gult
mitt emot butiken med lokaldesign och dyrt

här svänger sig folk med själar
fulla av färg
här dansar Amelie på gatorna av glädje
medan jag kysser hennes hårsvall
för framtidens skull

själv sitter jag där
med lurvet kliandes och skäms
under jeansen
mot mina ben
stövlarna köpta på Maxi




Fri vers av Tekla
Läst 542 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-20 20:25



Bookmark and Share


  Marita Persson
Skön dikt! Tycker särskilt om slutet \"själv sitter jag där
med lurvet kliandes och skämms (skäms)
under jeansen
mot mina ben
stövlarna köpta på Maxi\". Men du, på tredje raden, ska vara \"de\" inte \"dem\", möjligtvis kan man skriva \"dom\", fungrerar också. Synd att förstöra en i övrigt bra text med den detaljen, ändra gärna.
2007-07-21

  Albert
en kommentar till:
\"utanför går alla dem med integritet\"
vad menar du med det?
det är en så sällsamt bra formulering
de är stolta, eller? självklara? de vet att de har det bra? eller? och där du bor? mindre sånt? eller?
2007-02-20

  Albert
var det så roligt i Ume?
\"här svänger sig folk med själar
fulla av färg\" - fint...
2007-02-20

  Albert
haha, skäms under jeansen?!!!
det var det roligaste på länge!!!
är du hemma nu?
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Tekla