Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en del av fiskarkivet


låsringar och lax

det var ett elände
att få
sillablocket att fungera
reglerventilen
hade fastnat

plockade av eländet
en natt i dieselolja
och så på igen
lyfte bort låsringarna
knackade försiktigt
på axeländarna

sakta börjde det att röra sig
tog tag med rörtången
började vrida
mm efter mm
på med oljespraj

ett halvt varv framåt
ett halvt varv tillbaks
lättare och lättare
monterade ihop
allt fungerade

robban på bilverkstan
satte i nya låsringar
han fick rökt lax
till kvällsmat
allt fungerade

1 sta resan
550 kg
storsill




Fri vers av tom boreland
Läst 417 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-07 21:53

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Känner som en
undertryckt glädje inom texten.
Skickligt
2015-08-28

  tom boreland
andra resan 925
2015-03-22

  Fredrik P. VIP
Tack Tom för ditt drama i fiskelivet!
2015-03-08

  anits VIP
Bra skriver du om livet som fiskare och det som händer, tycker om dina vardagsberättelser!
2015-03-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland