Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt en söndagsmorgon!


Det är mörkt och svart för det är natt i den stora staden
De flesta ligger redan sedan länge och sover så sött
För inte en själ är ute denna vindstilla söndagsmorgon
då tystnaden ekar när den slår ner i gatan
Man skulle till och med kunna höra en knappnål falla
För det enda som man kan höra riktigt högt ifrån
den öppna balkongen är fågelkvitter i träden utanför
Där två stycken fåglar tydligen håller på och skivas
över en mask
För dom båda fåglarna kvittrar nog nästan samma sak
Det är min mask för jag såg den först
Ja, du såg den först men det var jag som tog den
Så släpp den nu din slapptask
Och så håller dem på tills även dom tystnar av vördnad
För det är då som ljuset och solen tittar fram
så god och grann
Årets varmaste dag är på ingående
Tio till elva plusgrader över Stockholm
Inte fy skam...

Ken Cassel
7/3-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-03-07 22:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man märker på fåglarna att våren är på gång...och visst var det en härlig helg...
2015-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel