Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om det märkliga med den Internationella kvinnodagen: att den ännu skall behövas!


En enda dag

En enda dag
för att uppmärksamma
en syster, en fru,
en dotter, en mamma

en enda dag
denna söndag i mars
för kvinnans rätt
- visst är det en fars

att det blir jippo
av det uppenbara:
att kvinnan är livet.
Så är det ju bara!


En enda dag
för lika lön
för rättvisa villkor
oavsett kön

en enda dag
för en självklar fråga:
varför hindras kvinnor
att med sin förmåga

leda vägen bort
från en värld av hat
styrd av gamla män
i ett patriarkat?


En enda dag
- må det bli till år!
Må tiden komma
när alla förstår

att kvinnors makt
må växa och grönska
att en feminim värld
är en värld att önska

att lyckan spirar
ur kärleken
att starka kvinnor
är bra för män


En enda dag
och den firas nu
för syster, för dotter
för mamma, för fru

en enda dag:
låt den bli en fest
för alla kvinnor
och allra mest

för de som tar plats
och sjunger och säger:
"Vår tid är nu
- så tag makten, tjejer!"







Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-08 09:10



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Jag tog den har den och ger den!
2015-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP