Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den 8 mars 2015


Att vila lite på kullen

 

Det doftar jord idag

en enkel jordisk glädje

  Jag går på marken, den är mjuk 

Uppför kullen i motljus

och lingonbladen visar mig

här är sluttningen pärlbeströdd

 

  På kullens andra sida

brer vitmossan ut sig över hällarna

ett  frasande överkast

 

Jag lägger mig ner där

i doften av tallskog

  Då hör jag

talgoxen har  redan hittat

sina bästa två toner

Som han övar 

  Det är bara två veckor kvar till sommartid 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-08 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Å så vackert.
Ett lugn. En fridfullhet nära naturen.
2015-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP