Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En svensk bostadslös tänker

 

Vindarna blåser

andhämtningen flåsar

Det är kallt kallt

iskallt

 

Jag undrar var jag är

och svär

Jag vet inte

jag förstår inte

 

Varför är ondskan så enorm

alla går omkring med en elak bomb

Vi borde vara godhjärtade av värme

men allt jag ser gör att jag mår allt sämre

 

Ser ingen lösning på problemen

tittar på alla de falska emblemen

Men överallt pengarna härskar

ockrarna är överallt till och med kyrkan torskar

 

Jag vet att många har det värre än mig

men hur hjälper det mig

En svensk man med ingenting kvar

utförsäkring och sjukdomar är allt jag har

 

Vore en befrielse att få dö

men helst inte i snö

Men gärna en varm sommarkväll

för stjärnorna i himlen ser fortfarande ut att vara snäll




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-10 07:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med om detta, det är en ond tid.
Bra skrivet!
2015-03-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP