Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är floden - floden jag drömmer om

Berusad av beroendet
Beroendet som inte får existera
Det förgör mitt innersta, mina celler, min moral
Och
Framför allt att det existerar

Jag hanterar det, på en lagom nivå
Eller gör jag det?

Vad vill jag inbilla mig?

Ludd, härligt underbart ludd som blockerar mina tankar
Alla jobbiga tankar
Jag flyter
Jag är floden som bara flyter framåt
Precis som det enkla livet skall vara

Beroendet som förvandlar mig till en flod
Min hjärna till ett ludd
Och mitt liv till det enkla
Just för stunden
För stunden




Fri vers (Fri form) av Alwan
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-10 19:22



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Stark text som väl kunde vara i en monolog, med fortsättning... den här ska läsas/upp på scen. Tack för att Du delar, får mig att reflektera över alla "Beroenden" Vi alla har.. Som oftast till sist förvandlas till ett Be-roende", man arbetar, med livets åror. En åra för Bön en åra för arbetet med oss själva, som sakta för oss fram på den flod du nämner. Luddet stoppas i örngott, att vila huvudet på, det förgångnas spegelsal. Vi blir Öde-mjuka. Mjuka inför ödet, livet. Din Dikt andas Öde-mjukhet... Take care KB
2015-03-12

  P-E-H
Detta berör mig mycket. Ta hand om dig!
2015-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Alwan
Alwan