Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obs! Höger och Vänster i politiskt hänseende är det inte ens relevant att försöka placera in mig i på skalan ... Om du läst mina samhällsorienterade flöden ordentligt så förstår du varför ...


Politiska brandtalare utan verklig förankring ...

... i hur den
historiska verkligheten
ser ut
och de konsekvenser
deras nypåfunna ideal
om än det uppkommit
en viss tidsmarginal
tidigare visat sig 
resultera i till slut ...

... får mig stundom
att vilja sparka
fullständigt bakut ...

Vet att jag 
med stor sannolikhet
uttryckt liknande 
tankar och känslor förut
men behöver få sätta ord 
på det som rör sig inom ...

Inte bara för 
att jag själv 
behöver få se 
vad jag tänker och känner
i skriftad form
för att en tydligare bild få ...

Nej, lika mycket
handlar det om
att jag hoppas på
att några fler 
som vågar tänka fritt
och som också ser,
kunna fram till nå ...

... för att vi en dag
ska bli så pass många
att vi förmår
att från tanke till
praktisk handling 
för att få till en förändring
ska kunna börja gå ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-11 04:04



Bookmark and Share


  Hans Christian
Ja - personligen tycker jag att titeln är briljant !
2015-04-26

    ej medlem längre
Bra skrivet, det är mycket som behöver förändras i samhället.
2015-03-12

  Johan Strömstedt
Den dag då inte tanken och de egna funderingarna får fritt spelrum då har tak och golv tryckts samman till ett. Då kan vi ej heller andas mer. vilka konsekvenser det får är nog allom bekant.
2015-03-11

    Ken Cassel
Peter
Det hade låtit bättre i rubriken
om det stod
Politiska brandtalare utan någon verklighetsförankring
Kände att jag bara ville säga det

Allt gott till dig

Ken
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP