Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det jag förmedlar här skiljer sig väsentligt från det där talessättet som många ger spridning åt som säger att vi ska söka någon att älska och tycka om och sedan hålla fast vid denna person livet ut ...


Nyckeln till ett långt och lyckligt liv är ...

... att finna den
som är
den rätta
för dig ...

Den som är
den vackraste för dig
och som är
den som är nummer ett för dig
och som är
den du vill somna
och få vakna
nära tätt intill ...

... Kort sagt den
som är den du Vill ...

Den som
känner motsvarande för dig
och som jämväl dig Vill ...

Allt det andra 
som vi behöver och vill
i våra liv
blir tillsammans med den rätta
så mycket lättare att nå
och värdet av allt
det du ernår, upplever och får
i livet blir så oändligt mycket mer
när du får dela det 
såväl som helhet 
som i dess minsta beståndsdelar
tillsammans med den
som när du vaknar 
är den första du ser
och som får dig att le ...

Men kärleken då?

Om du läst mig förut
så vet du redan 
att för mig är kärleken
själva grunden för livet i allmänhet
men för relationen i synnerhet ...

Och ej att förglömma det ryska ordstävet

- Vi älskar inte människor för att de är vackra ...
- Vi finner dem vackra därför att vi älskar dem!





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-03-11 07:16



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Jag får instämma, Peter

Bra där

Gillas

Men den näst sista raden vill jag nog påstå något annat
Vi älskar människor för att dom är vackra
Och vi finner dem vackra eftersom vi älskar dem

Allt gott till dig

Fortsätt skriva och dela med dig vännen min

Ken
2015-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om tvåsamhet!
Ordstävet passar bra som avslut.
2015-03-11

  WyS VIP
De två sista raderna är så vackra och sanna!
2015-03-11

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart ordstäv...fint skrivet...
2015-03-11

  Johan Strömstedt
I wish I have someone who love me, så sjunger The Dubliners äldsta medlem. Din text har mycket gemensamt med den texten jag syftar på. I övrigt en fin och känslig text, väl värd att begrunda.

2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP