Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten nattlig utsvävning bland tankar och funderingar som rör sig inom ... - Om än synnerligen välgrundad ...


Det vi inte kan förklara ...

... i enlighet
med vetenskapliga
och eller
konventionellt 
vedertagna normer ...

... betecknar vi
rätt snart
som uppenbart
vara något av 
en villfarelse,
galenskap
eller
kreativ fantasi ...

Men i grunden
är allt vi kan ta på
och vetenskapligt bevisa
en produkt 
direkt eller indirekt
emanerad från
en mental representation ...

Och en sådan representation
vare sig är eller måste så vara
bunden till en specifikt unik person ...

... Vår perception
styrs och filtreras
i mångt och mycket
utifrån vår förmåga
till mental representation ...

Vad som är konkret verklighet
och vad som 
om vilket det råder 
såväl
vetenskaplig som konventionell
tveksamhet
är frågan
vars svar 
nästan ingen med full säkerhet vet ...

Själv har jag valt
att hålla mig till en balanserad 
om än mer fri och obunden 
syn på och förhållningssätt till
såväl det vetenskapliga, konventionella
som det som betraktas som det mer irrationella ...

För mycket tro på det ena eller det andra
utan insikt om att de kanske är
och förblir interaktivt beroende av varandra,
är det som enligt min mening 
i såväl medveten som omedveten förening
bidrar till att vi stundom har
så svårt för att mötas i våra samtal 
och utveckla våra funderingar tillsammans ...

Verkligheten vi lever och verkar i
kräver förmåga till abstraktivt tänkande
för att vi ska kunna se och nyttja
möjligheterna med att kunna behärska
de analoga skillnaderna och likheterna
i de abstraktioner vi mentalt 
omvandlar de konkretioner 
vi möter på vägen genom livet
i den kontinuerliga mentala utveckling
som sker såväl inom
som mellan olika generationer ...

Men för att det jag försöker förmedla
överhuvudtaget ska ha någon relevans
och kunna fungera 
kommer vi fram till det som är verkligt tuft ...

... eftersom det kräver 
en hyfsad stor portion
sunt förnuft ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-12 03:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP