Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns några små ting i hur det skrivs stundom som får det att krypa i hela min kropp och själ ...


De allra flesta blommor och parfymer doftar ...

... mer eller mindre gott ...

Emedan svett,
sopor och andra
mer obskyra ting
har en varierande lukt ...

Kände mig tvungen
att markera denna skillnad
mellan doft och lukt
rent generellt ...

Men all lukt
luktar ej alltid illa
utan kan lukta gott ...

Liksom alla dofter
inte är alldeles njutbara
utan kan ha en obehaglig doft ...

Men när de används
som enskilda verb
som samtidigt beskriver
egenskaper hos 
subjekt och eller objekt
gäller skillnaden i väsentlig grad ...

Så snälla söta rara 
alla ni som skriftar
era vackra och mindre vackra
tankeflöden här
ta in vad jag här förmedlar
och implementera insikterna
i det ni skriver 
åtminstone lite här och där ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-03-12 07:59



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bra!
2015-03-12

    ej medlem längre

Tänkvärt!
2015-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP