Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm är dröm är Saga men ändå verklighet


Sagan om Rolf och Ute

Räck mej handen kära Ote 

du som där ljuset är som

vackrast nämligen i mitt hjärta bor

ja min käre Rolf mitt hjärta sjunger

när du klär mej i din morgonsol,

de träffades i Tyskland där hans mor

en gång var född Det tändes där en låga

som så sakta brann hon var ung och

fager han en stilig äldre man, 

Men kärleken mellan dessa båda 

den räknar inte åren den värmer

alla isflak den har ju ingen gräns

för den seglar alltid mot våren,

för båda levde i sin dröm 

men han måste resa hem till Sverige

men han glömde aldrig Ute där

på andra sidan Östersjön ,

Ja under alla broar vattnet forsar

fast vägen  var lång efter alla år

Ute ringer på hans dörr han är 

nu gammal men blir ung på nytt 

när hans bruna ögon drunknar

i Utes varma blå, 

ja dom är ett omaka par 

hon är hans älskling så

god och mjuk och len

han så prövad av Gud 

men rest sej igen nu

Träffas de en vecka

varje år

 

Ja varje dag så lyckliga hand i hand

det kvittar om timmen den  blir sen

Ute Rolf så lyckliga tillsammans

när dom sakta vandrar

under milda stjärnor 

som skimrar av drömmar

I deras egen himmel

över Österlen.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 741 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-03-12 10:25



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande fin text...
2016-04-28

  Hanna Mari Wallin
djupt berörande kärlekens oumbärliga kraft genom lyser orden här

underbart !
2015-06-05

    Dan Myrbeck
Fin, särskilt

Men kärleken mellan dessa båda

den räknar inte åren


2015-04-10

  Lollitta VIP
behöver inte extra ord


+++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2015-03-30

  Bibbi VIP
Suverän.
2015-03-30

  anits VIP
Så fint skaldat denna kärlekshistoria!
2015-03-29

  Anya VIP
Så fint. Hoppas det finns verklighet i denna kärlekshistoria.
2015-03-19

  Lena Själsöga Keijser
oändligen vacker
2015-03-18

  Ljusletaren
Så vackert ordat!
/kram
2015-03-17

    prima donna
sån fin och vacker saga!
2015-03-16

  Chawa VIP
Så vacker kärlekssaga! Ja där det finns band, där finns det värme...!
2015-03-16

  Carl Mikael Fäldt
En mininovell- ett stycke poesi-ett minne!

Herre Gud vad du kan skriva min vän!

Underbart!
2015-03-13

  ResenärGenomLivet VIP
Fin liten berättelse...
2015-03-13

  Lars Hedlin
Mycket fint framfört :)
2015-03-13

  ULJO
det är kärlek det
2015-03-12

  KattenKin VIP
Fin och varm kärlekshistoria.
2015-03-12

  Ingrid Trolle
Vackert par
och en vacker
kärlek
2015-03-12

    ej medlem längre
Vacker kärlekssaga..
2015-03-12

    ej medlem längre
Fin dröm, fin saga.
2015-03-12

  Klara Ord VIP
Vacker text som gläder!
2015-03-12

  louisegirl
Sann kärlek de..<3
Vackert!
2015-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Den sanna kärleken är som en cirkel! Evig.
2015-03-12

    ej medlem längre
"Träffas de en vecka
varje år"

och

"I deras egen himmel
över Österlen."

Vackert, vackert!
2015-03-12
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol