Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm. texten bygger på Alice Tegnérs visa Tummeliten.


Röde Tuppen

 

Ett, två, tre, fyr, fem & sex & sju,
ut i skogen tågar gänget nu.
Far går först & Röde Tuppen sist,
tyst det är, ej rörs en granekvist.

Solen redan högt på himlen står,
ljus är skogen, vägen knappast svår.
Svänger runt kring traktorn i en rad,
mor hon ser dom, blir så stolt & glad.

Sju frisyrer har de allihop
fast den minste är en liten glop
pottklippt är han, liksom käre far
glad i synen, se sån stil han har!

Kära troll i skog, godda’, godda’,
gråt ej mera, vi mår jättebra.
Jätten sover, ingenting han ser,
ja vi tror han vaknar aldrig mer.

När de kommer åter från sin färd
önskar far, som är en man av värld:
skänk mig mor ännu en liten pilt
helst en skotte, i en rutig kilt!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 327 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-13 08:58



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den tar sig efterhand... härligt hur de "svänger runt kring traktorn i en rad" i en rad.... och potentiellt blir åtta till sist?! Skulle helst sett fler variationer över orden - men det hade månde lett för långt ifrån din dröm.......?
2018-05-12

    Tommy M
Roligt! Och om du har drömt det här, är det ju ännu roligare!
2015-03-13

    prima donna
Söt version! den här (i original) brukar jag och treåring dansa till faktiskt då vi har den på musik cd :)
2015-03-13

    Lena Söderkvist VIP
Gulligt och trevligt
2015-03-13

    ej medlem längre
ha, hmm
tillverkad
ur,
rött spår!
+
2015-03-13

  KattenKin VIP
Men så mysigt! Läckert!
2015-03-13

  i af apa
en så´n bra...!!
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X