Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när polisen stod i vägen

minns tydligt

han dirigerade trafiken
vid ett gatustråk
mitt i Berlin

jag gick till skolan
den vägen

minns hur polisen
varsamt såg till att
krymplingar på kryckor
krigsskadade i rullstolar
barn och äldre
passerade tryggt

kunde ibland
stoppa all trafik
för att själv
hjälpa någon
över gatan

en dag
fanns han inte kvar

en irriterad bilist
hade kört ihjäl mannen
då han hjälpte
en handikappad kvinna
över gatan

bilistens förklaring:
var utled
på trafikstoppen
och förresten
stod polisen i vägen




Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-03-13 15:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ser bilder för min inre syn.
En omtänksam människa som blir ihjälkörd av en dåre.





2015-03-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Medmänsklighet är tydligen svår att förstå för egoister! Bra tänkvärt budskap i din text.
2015-03-13

  Staffan Nilsson
Jaa det var då polisen stod för trygghet.
Jaa det var då nya värden körde över omtanke.

Hur ser det ut idag?

2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll